ΕστίασηΕστίαση
ΑρθρογραφίαΑρθρογραφία
Το δύσκολο «σταυρόλεξο» της εστίασης: Έλλειψη προσωπικού και υψηλό κόστος ασφαλιστικών εισφορώνΗ δυσκολία εύρεσης προσωπικού είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάται στον κλάδο της εστίασης όπως και στον κλάδο του τουρισμού.Δημήτρης ΤσαρούχαςΔημήτρης Τσαρούχας
30.09.2025 | 08:00
ΟικονομίαΟικονομία
Επιθεώρηση Εργασίας: Πρόστιμα 4,55 εκατ. ευρώ στον τομέα της εστίασηςΑυξημένος κατά 10% είναι ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποίησε η Επιθεώρηση Εργασίας εφέτος το καλοκαίρι σε επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, μεταφορών και ταξιδιωτικών πρακτορείων.17.09.2025 | 16:40
ΟικονομίαΟικονομία
Εστίαση: Χαμηλές «πτήσεις» σε επισκεψιμότητα στη διάρκεια της ΔΕΘ - Οι λόγοιΟι προσδοκίες της τοπικής επιχειρηματικότητας για αύξηση της κατανάλωσης και μεγαλύτερους τζίρους, αυξάνονται κάθε Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη λόγω της διοργάνωσης της ΔΕΘ. Γιώργος ΝεοχωρίτηςΓιώργος Νεοχωρίτης
17.09.2025 | 08:00
ΟικονομίαΟικονομία
Επιχειρήσεις εστίασης: Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμόςΣημαντικό μέρος της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας καταλαμβάνουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και ειδικά στα αστικά κέντρα υπάρχει μεγάλος αριθμός αυτών, ενώ προσφέρουν και εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας πανελλαδικά. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) υπάρχουν 12.039 ενεργές επιχειρήσεις εστίασης.Γιώργος ΝεοχωρίτηςΓιώργος Νεοχωρίτης
10.08.2025 | 08:00
ΟικονομίαΟικονομία
Εστίαση: Εύκολη επιχειρηματική λύση, δύσκολη στην επιβίωσηΟ κλάδος των υπηρεσιών εστίασης παρουσιάζει μεγάλη κινητικότητα. Ωστόσο, αυτή η κινητικότητα είναι και σε εγγραφές, δηλαδή ενάρξεις επιχειρήσεων, αλλά και σε διαγραφές, δηλαδή «λουκέτα».Γιώργος ΝεοχωρίτηςΓιώργος Νεοχωρίτης
30.07.2025 | 13:00
ΑρθρογραφίαΑρθρογραφία
Πώς μπορούμε να αυξήσουμε την κερδοφορία στην εστίασηΡομπότ παρασκευάζουν ποιοτικό καφέ, με ακρίβεια και συνέπεια, εξυπηρετώντας δεκάδες πελάτες την ώρα, χωρίς διάλειμμα, ενώ ρομπότ-σερβιτόροι χρησιμοποιούνται ήδη σε ταβέρνες, all-day spots και ξενοδοχεία, εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ ετησίως. Στέφανος Κουζώφ Στέφανος Κουζώφ
29.07.2025 | 08:00
ΑρθρογραφίαΑρθρογραφία
Xαλκιδική, ένα χρόνο μετάΤην προηγούμενη Παρασκευή ξαναπήγα στη Χαλκιδική, στο πρώτο πόδι, μετά από έναν χρόνο. Καταγράφω τις εντυπώσεις μου και τα όσα άκουσα από μικρά ρεπορτάζ που έκανα. Πρώτα - πρώτα: πολύς, πάρα πολύς ο κόσμος, κυρίως από τα Βαλκάνια.Σάκης ΜουμτζήςΣάκης Μουμτζής
09.07.2025 | 08:00
ΟικονομίαΟικονομία
Κεντρική Μακεδονία: Χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας – Σε ποιους κλάδους εντοπίζεται το πρόβλημαΣε μείζον θέμα το οποίο επηρεάζει τη λειτουργία και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ή αυτή των παραγόμενων προϊόντων αναδεικνύεται η έλλειψη προσωπικού σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους.Γιώργος ΝεοχωρίτηςΓιώργος Νεοχωρίτης