makedonikanea.gr logo
makedonikanea.gr logo

Η Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας στην 89η ΔΕΘ - Από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο του δήμου

Ακούστε το άρθρο 8'
04.09.2025 | 18:00
Φωτογραφία Αρχείου
/Shutterstock
Η πόλη της Θεσσαλονίκης, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της κουλτούρα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την παράδοση και τη δημιουργικότητα μέσα από τις γεύσεις.

Από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο του δήμου Θεσσαλονίκης στην 89η ΔΕΘ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει σε μοναδικές παρουσιάσεις του Τμήματος Τουρισμού, masterclasses και γευστικές δοκιμές που εστιάζουν σε αγαπημένα ροφήματα και εδέσματα.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 12:00 μ.μ.: Η Τέχνη του Καφέ

 

Η εβδομάδα ξεκινά με μια βαθιά βουτιά στην κουλτούρα του καφέ, σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης. Οι έμπειροι barista Σταύρος Λαμπρινίδης και Γρηγόρης Γόγολος θα μας μυήσουν στα μυστικά της παρασκευής του παραδοσιακού ελληνικού καφέ, καθώς και του Θεσσαλονικιώτικου καφέ, φραπέ. Η παρουσίαση θα εστιάσει στην ιστορία και την τεχνική πίσω από αυτά τα δύο ροφήματα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Θεσσαλονικιώτικη κουλτούρα.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, 6:30 μ.μ.: Ποτά της παρέας 

 

Η εκδήλωση συνεχίζεται με δύο ιδιαίτερες παρουσιάσεις. Η Μικροζυθοποιία "'Άλη" θα αναδείξει την τέχνη της μικροζυθοποιίας, προσφέροντας τις αγαπημένες μπύρες της πόλης. Παράλληλα, το Αποσταγματοποιείο Δωροδούλη, σε συνεργασία με έμπειρους barista, θα παρουσιάσει περίτεχνα cocktails με βάση το τσίπουρο, αποδεικνύοντας τις πολλές γευστικές δυνατότητες του παραδοσιακού αυτού αποστάγματος.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, 7:30 μ.μ.: DJ Set

 

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική με DJ set, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα για διασκέδαση.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, 6:30 μ.μ.: Η Γλυκιά Ιστορία του Λουκουμά

 

Η σειρά των εκδηλώσεων κορυφώνεται με μια αφιέρωση σε ένα αγαπημένο παραδοσιακό, street food γλυκό. Κάθε μπουκιά και μια ιστορία με πολύχρωμους λουκουμάδες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει λουκουμάδες, με μια καινοτόμο προσέγγιση: πολύχρωμους λουκουμάδες με άρωμα τσουρεκιού, περιχυμένους με μέλι και σοκολάτα. Μια γλυκιά εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία.

 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό και αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, να γνωρίσουν από κοντά την πλούσια γαστρονομική κουλτούρα της πόλης μέσα από τη γεύση και το άρωμα.

Για την είσοδό σας στις εκδηλώσεις του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ στείλτε mail στο [email protected]. Οι εκατό (100) πρώτοι θα παραλάβουν ηλεκτρονικά την πρόσκληση τους (QR code). Η είσοδος στη ΔΕΘ θα είναι δυνατή μία ώρα πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης.

Θεσσαλονίκη – δημιουργική πόλη γαστρονομίας της UNESCO

Tελευταίες Ειδήσεις