ΓαστρονομίαΓαστρονομία
ΠολιτισμόςΠολιτισμός
Η Θεσσαλονίκη της γαστρονομίας στην 89η ΔΕΘ - Από τις 7 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο του δήμουΗ πόλη της Θεσσαλονίκης, γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της κουλτούρα, ετοιμάζεται να υποδεχθεί μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν την παράδοση και τη δημιουργικότητα μέσα από τις γεύσεις.04.09.2025 | 18:00
ΠολιτισμόςΠολιτισμός
«Γεύσεις Θεσσαλονίκης»: Διήμερο φεστιβάλ για τον γαστρονομικό πολιτισμό στο πάρκο Ξαρχάκου Φεστιβάλ με θέμα τον γαστρονομικό πολιτισμό, με τίτλο «Γεύσεις Θεσσαλονίκης», διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η ΑΝΕΘ ΑΟΤΑ στο Πάρκο Ξαρχάκου (Πάρκο Χάνθ) στις 04 & 05 Σεπτεμβρίου 2025. 28.08.2025 | 08:45
ΟικονομίαΟικονομία
Μακεδονική Κουζίνα: Μοχλός τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης–Το σχέδιο που ενώνει γαστρονομία και επιχειρηματικότητα Η Μακεδονία επενδύει δυναμικά στη γαστρονομία ως εργαλείο τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης, θέτοντας στο επίκεντρο την αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας και των προϊόντων της. Με στρατηγικές παρεμβάσεις που συνδέουν την αγροτική παραγωγή με την τουριστική εμπειρία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκει να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα
17.06.2025 | 14:15
ΕλλάδαΕλλάδα
Αυλαία σήμερα για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας 2025 του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη προσκαλεί όλες και όλους σε ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και γιορτής, σήμερα, Κυριακή 15 Ιουνίου 2025, στο καταπράσινο Ελαιόρεμα Πυλαίας, με ώρα έναρξης 19:00 και είσοδο ελεύθερη.15.06.2025 | 08:45
ΠολιτισμόςΠολιτισμός
Τις γαστρονομικές πύλες της ανατολικής Χαλκιδικής ανοίγει τον Μάιο το πρόγραμμα KOUZINA 2025Τις «γαστρονομικές πύλες» της ανατολικής Χαλκιδικής ανοίγει στις 15 Μαΐου, για 15η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα KOUZINA, το οποίο επί τέσσερις μήνες -μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου-θα «συστήσει» τους επισκέπτες και επισκέπτριες της περιοχής στον γαστρονομικό της πλούτο και την πρωτογενή παραγωγή της. Στόχος του προγράμματος, που είναι χωρισμένο σε πέντε θεματικές ενότητες, είναι να προωθεί κάθε «γωνιά» του προορισμού σε συγκεκριμένες τουριστικές αγορές, ανάλογα με την εκάστοτε στόχευση, να προσελκύει ταξιδιωτικά γραφεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και να καταγράφεται στα μέσα μαζικής επικοινωνίας εντός και εκτός των συνόρων. Το KOUZINA 2025 διοργανώνεται από το Δήμο Αριστοτέλη και την Αριστοτελική Σύμπραξη σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε).
29.04.2025 | 21:30
ΟικονομίαΟικονομία
MetaChef με σουβλάκι και γιουβέτσι: Στο Metaverse 20 ελληνικά πιάτα μέσω ΔΙΠΑΕ– Η διεθνής συνεργασία και τα οφέληΤο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MetaChef, με χρηματοδότηση 400.000 ευρώ, επιδιώκει να μεταφέρει τη μαγειρική εκπαίδευση στο Metaverse, ενισχύοντας τη γαστρονομία και τον τουρισμό των συμμετεχουσών χωρών . Η πρωτοβουλία προήλθε από συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) με εκπαιδευτικά ιδρύματα από Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Πορτογαλία, Γαλλία και Ταϊλάνδη. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει εικονικά 17+3 μοναδικά πιάτα από κάθε χώρα, συμπεριλαμβανομένων τριών ελληνικών, όπως το γιουβέτσι και το σουβλάκι. Το MetaChef επιδιώκει να προσφέρει immersive εκπαίδευση και να προωθήσει την ελληνική γαστρονομία διεθνώς.Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα