Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της Μικτής Επιτροπής, συζητήθηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο με σκοπό την αύξηση των τουριστικών ροών επ' ωφελεία των τοπικών οικονομιών και την επικοινωνία μεταξύ των δύο λαών.
Ειδικότερα, συζητήθηκε η στρατηγική και οι πρακτικές που ακολουθεί η κάθε χώρα με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η διαφοροποίηση και η ενίσχυση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος με γνώμονα την ισορροπία και το μέτρο, και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του τουρισμού.
Η σύνοδος έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλαγούν καλές πρακτικές και εμπειρίες για τη διακυβέρνηση και την παρακολούθηση με δεδομένα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό, των επιχειρήσεων και των τοπικών κοινωνιών.
Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες προώθησης της συνεργασίας σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, ως ουσιώδες μέσο για τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών.
Κλείνοντας, η κ. Καραμανλή ευχαρίστησε τον ομόλογό της, κ. Alpaslan και τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι κοινές προσπάθειες για την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσουν να αποδίδουν οφέλη.