Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στις 20 & 21 Σεπτεμβρίου 2025 (από τις 14.00 – 22.00) στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 18.00.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν συνταγές με ελληνικό ρύζι. Επίσης βραβευμένα εστιατόρια της πόλης θα “στήσουν” τις κουζίνες τους δίπλα στον Λευκό Πύργο, και θα μαγειρέψουν μοναδικά πιάτα με βάση το ρύζι.
Στον χώρο του φεστιβάλ τέλος, θα υπάρχουν: Live cooking stage, Kid’s corner με πολλά παιχνίδια, Διαγωνισμοί, Μαθητική Έκθεση Ζωγραφικής, μουσική και διάφορα happenings.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της συμμετοχής της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO για τη Γαστρονομία, αναδεικνύοντας τον ρόλο της πόλης ως προορισμού που συνδυάζει τη γαστρονομική παράδοση με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.