ChefstoriesChefstories
ΟικονομίαΟικονομία
Το αναπτυξιακό αφήγημα της Θεσσαλονίκης μέσα από το Local Tour – H σύνδεση με γαστρονομία, αγροδιατροφή και τουρισμόΗ ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και η σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον τουρισμό αποτελούν σήμερα στρατηγικές επιλογές για τις αγροτικές περιοχές της χώρας, προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημα των κατοίκων, να κρατήσουν ζωντανή την ύπαιθρο και να κεφαλαιοποιήσουν την πλούσια διατροφική τους κληρονομιά. Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα
12.07.2025 | 08:00
ΟικονομίαΟικονομία
Το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο των Σερρών μέσα από το Local Tour – H σύνδεση με την αγροδιατροφή και τον τουρισμό Το πρόγραμμα «Local Tour» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.), στοχεύει στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής με τον τουρισμό, προβάλλοντας αυθεντικά προϊόντα της περιοχής, όπως βουβαλίσιο κρέας και παραδοσιακά τυροκομικά. Στο πλαίσιο του έργου, διοργανώνονται δράσεις όπως βιωματικά εργαστήρια και ψηφιακές εφαρμογές για γαστρονομικές διαδρομές. Οι Σέρρες επιδιώκουν να εδραιωθούν ως σημαντικός γαστρονομικός προορισμός, αξιοποιώντας τη δυναμική της τοπικής παραγωγής και την εξωστρέφεια.Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα