Οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται ως εξής: το μοσχαρίσιο κρέας κοστίζει 10-13 ευρώ το κιλό, το γουρουνάκι γάλακτος 9 ευρώ, ενώ αρνί και κατσίκι βρίσκονται στα 13 ευρώ το κιλό. Η νωπή γαλοπούλα πωλείται 11,50 ευρώ το κιλό, ενώ η εισαγόμενη από Ιταλία στα 8,50 ευρώ. Τηγανιά κοστίζει 5,50 ευρώ, κότσι 4,50 ευρώ, ρόλος χοιρινός 7 ευρώ, ενώ το κοτόπουλο και το «Εξοχικό» στα 7,50 ευρώ το κιλό.
Στα γλυκά, τα απλά μελομακάρονα κυμαίνονται από 13 έως 15 ευρώ το κιλό, ενώ η σοκολατένια επικάλυψη ανεβάζει την τιμή στα 18 ευρώ. Οι κουραμπιέδες πωλούνται από 14,50 ευρώ το κιλό, ενώ η βασιλόπιτα κοστίζει 13 ευρώ το κιλό για την απλή και 19 ευρώ για την εκδοχή με σοκολάτα.
Οι επαγγελματίες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες μέρες, καθώς οι καταναλωτές ολοκληρώνουν τα ψώνια τους για τις γιορτές.
Πηγή: ΕΡΤ





