ΡυζοκαλλιέργειαΡυζοκαλλιέργεια
ΟικονομίαΟικονομία
Η «καρδιά» της ελληνικής ρυζοκαλλιέργειας χτυπά στη Θεσσαλονίκη – H στρατηγική για το μέλλον του κλάδου και οι νέες αγορές Η Θεσσαλονίκη και ειδικότερα ο Δήμος Δέλτα αποτελούν τον πυρήνα της ελληνικής ρυζοπαραγωγής, με το 80% της συνολικής παραγωγής της χώρας να προέρχεται από την Κεντρική Μακεδονία.Δήμητρα ΤάγκαΔήμητρα Τάγκα
19.09.2025 | 08:00
ΟικονομίαΟικονομία
Τρίτη ευρωπαϊκή δύναμη η Ελλάδα στη ρυζοκαλλιέργεια–Αυξάνονται οι παραγωγοί και οι εκτάσεις Η καλλιέργεια ρυζιού στην Ελλάδα ανέρχεται σε 300.000 στρέμματα, με παραγωγή 270.000 τόνων ρυζιού με φλοιό. Περίπου 10.000 παραγωγοί συνεισφέρουν σε αυτόν τον τομέα, που κατατάσσει τη χώρα στην τρίτη θέση στην ΕΕ.