ΒανίλιαΒανίλια
ΕλλάδαΕλλάδα
Ολική επαναφορά για το ρετρό γλύκισμα υποβρύχιο – Φτάνει από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τη γερμανική αγοράΣτα μέσα του 1926 σε ένα μικρό εργαστήριο στην Αγίου Μηνά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο άριστος τεχνίτης ζαχαρωδών, Λάζαρος Παπαγεωργίου, παρασκευάζει το πρώτο του υποβρύχιο ή αλλιώς τη βανίλια. Πρόκειται για το πιο απλό γλυκό στην ιστορία, μια κουταλιά μαστιχωτή που βυθίζεται σε παγωμένο νερό και χρόνια τώρα σερβίρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.