makedonikanea.gr logo
makedonikanea.gr logo

«Κρέας, αυτός ο Άγνωστος»: Μια ανατρεπτική εκδήλωση στη ΔΕΘ για το πιο παρεξηγημένο τρόφιμο της σύγχρονης διατροφής

Ακούστε το άρθρο 8'
22.07.2025 | 23:30
Κρέας / Φωτογραφία Αρχείου
/Eurokinissi
Το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης προσκαλεί επαγγελματίες του κλάδου αλλά και καταναλωτές σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που φιλοδοξεί να αποδομήσει τους μύθους γύρω από το κρέας και να ρίξει φως στις αλήθειες που αφορούν ένα από τα πιο βασικά – και παρεξηγημένα – συστατικά της καθημερινής μας διατροφής.

Η ημερίδα με τίτλο «Κρέας, αυτός ο Άγνωστος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, στο Σταντ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ.

Ένα πλούσιο "μενού" με θέματα που θα προκαλέσουν συζήτηση

Η εκδήλωση επιχειρεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα: Τι πραγματικά γνωρίζουμε για το κρέας; Ποιες από τις διατροφικές μας πεποιθήσεις βασίζονται στην επιστήμη και ποιες σε παραπληροφόρηση; Και ποιο είναι τελικά το μέλλον του ελληνικού κρέατος;

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής θεματικές παρουσιάσεις:

«Κρέας, μύθοι και πραγματικότητα»

Ο Νίκος Κασσαλιάς, κτηνίατρος και μικροβιολόγος τροφίμων, ξεχωρίζει τις αλήθειες από τις διατροφικές φήμες και αποδομεί στερεότυπα σχετικά με το χοιρινό, το κοτόπουλο και την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

«Το κρέας γεννιέται ή γίνεται; Πώς η εκτροφή υπογράφει την ταυτότητά του»

Ο Γιάννης Σκούφος, καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εστιάζει στον ρόλο της εκτροφής στην ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος.

«Θα υπάρχει αύριο ελληνικό κρέας;»

Ο Γεώργιος Κεφαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τοποθετείται για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας, τα ζητήματα επιδότησης μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ και τις προκλήσεις του κλάδου.

«Το κρεοπωλείο του αύριο, εχθρός για το κρεοπωλείο του σήμερα»

Ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Μπαλαμπανίδης, παρουσιάζει νέα πανελλαδικά στοιχεία για τις τάσεις κατανάλωσης κρέατος από νεότερες και παλαιότερες γενιές, αναλύοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παραδοσιακό ελληνικό κρεοπωλείο.

Για όσους θέλουν να ξέρουν τι τρώνε

Η ημερίδα απευθύνεται σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το κρέας, αλλά και σε καταναλωτές που επιθυμούν να είναι πραγματικά ενημερωμένοι για το προϊόν που καταναλώνουν καθημερινά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοιχτή για όλους.

Tελευταίες Ειδήσεις
Διαβάστε Περισσότερα
Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα: Πλησίασε τους 45 °C η μέγιστη θερμοκρασία - 40 °C σε 102 περιοχές
Ελλάδα22.07.25 | 03:12
Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα: Πλησίασε τους 45 °C η μέγιστη θερμοκρασία - 40 °C σε 102 περιοχές