«Η διαφορετικότητα γίνεται ορατή, σεβαστή και αποκτά ισότιμη πρόσβαση στο χώρο εργασίας. Πιστεύουμε στην αξία και τη δύναμη της συμπερίληψης και, μέσω της επιμόρφωσης, επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων. Η εντυπωσιακή επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης απαντά σε μια διαπιστωμένη ανάγκη», επεσήμανε η υπουργός.
Η αθρόα συμμετοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προκάλεσε κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία επιλύθηκαν και η λειτουργία της πλατφόρμας ομαλοποιείται. «Η ψηφιακή πύλη είναι ανοιχτή να υποδεχτεί, συνολικά, 80.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν 100 ευρώ αποζημίωση και πιστοποιητικό παρακολούθησης», ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου.
«Ωστόσο, η πραγματική επιβράβευση έρχεται με την εφαρμογή μιας σύγχρονης εργασιακής κουλτούρας από όλες και όλους προς όλες και όλους. Και το πιστοποιητικό δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό αρχείο. Είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κατανοούν την ανάγκη συμπεριληπτικών πρακτικών και επενδύουν στην εφαρμογή τους», υπογράμμισε η υπουργός.
